Marketplace by ChemSec

https://marketplace.chemsec.org/

Marketplace by ChemSec er en engelsksproget database med det formål at skabe en platform hvor virksomheder som sælger alternativer til problematiske kemikalier kan få kontakt med virksomheder som gerne vil substituere et problematisk kemikalie.

Databasen er delt i to, en del hvor virksomheder kan reklamere for deres alternativer, og en anden hvor virksomheder kan efterlyse alternativer. Du har dermed mulighed for at søge blandt virksomheder der sælger produkter som kan substituere problematiske kemikalier, samt få inspiration fra de virksomheder der selv efterlyser alternativer. Hvis du ikke her finder der du søger har du mulighed for at oprette en kontaktannonce således at virksomheder kan kontakte dig hvis de har et produkt der kan opfylde de krav du har til alternativet.

Hvordan bruger jeg Marketplace by ChemSec?

Databasens to dele hedder hhv. Alternatives og Request. Hvor Alternatives består af salgsannoncerne fra virksomheder som sælger produkter der kan substituere problematiske kemikalier. Request indeholder kontaktannoncerne fra virksomheder der ønsker at blive kontaktet af andre virksomheder der har produkter som kan løse deres problematik.

I søgefeltet kan man søge efter specifikke alternativer, problematiske kemikalier eller blot fritekstsøgning som repellant eller dye. Søgningen skal fortages på engelsk, da databasen er på engelsk.

Søgning kan desuden indsnævres ved at filtrere efter f.eks. Technical function, Material Article Category og Legal requirements, standards and third party label. Det er nødvendigt at vælge om man ønsker at søge i Alternatives eller Request.

Fra forsiden er det også muligt at lede efter alternativer i forskellige industrier, hvor man dermed indsnævre sin søgning efter industri.

For at oprette en salgsannonce i Alternatives eller en kontaktannonce i Request er det nødvendigt at oprette en gratis profil på hjemmesiden. ChemSec tilbyder at kontaktannoncer i Request kan være anonyme hvis det ønskes.Senest ændret: onsdag, 18. april 2018, 13:20