OECD SAAT

http://www.oecdsaatoolbox.org/

Case Studies” kan du søge i værktøjerne baseret på, om du er interesseret i et case study, et værktøj eller et vurderingssystem. Disse lister kan filtreres yderligere ved at søge i søgefeltet i fx organisation.

OECD tilbyder gennem SAAT en vej ind til en bred vifte af værktøjer, som du kan anvende i din søgen efter et alternativ til substitution af et uønsket stof. Den engelsksprogede værktøjskasse består af fire dele, som kan hjælpe din virksomhed igennem de forskellige trin i en substitutions proces.

I første del, "Tool Selector", kan du finde hjælp til at vælge det korrekte værktøj til vurdering af jeres nuværende stof og mulige alternativer.

I anden del, ”Framework and Guides”, finder du værktøjer, der beskriver rammer, som kan sættes op for at hjælpe din virksomhed med at vurdere mulige alternativer.

I tredje del, ”Case Studies”, kan du finde case study-databaser, værktøjer og vurderingssystemer, som giver eksempler på substitution udført af virksomheder samt beskriver læringer og nyttig viden til brug i din substitutionsproces.

I sidste del, ”Regulations and Restrictions”, fokuseres på lovgivning, og her finder du lovgivning og ”Watch lists” for kemikalier fra lande/områder såsom Canada, EU, Japan, New Zealand, USA, internationale reglementer, industristandarder og NGO-styrede planer.

Hvordan bruger jeg OECD Substitution and Alternatives Assessment Toolbox?

I ”Tool Selector” kan du søge, sortere og sammenligne eksisterende værktøjer til kemisk substitution og alternativer. Du kan søge i forhold til anvendelighed, værktøjsmuligheder, kemiske farer, brugervenlighed og brugerfærdigheder. Derudover kan du sammenligne værktøjer baseret på information om de to værktøjer.

”Framework and Guides” kan du sortere rammeforslag fra forskellige organisationer efter hvilke organisationer, du mener har størst relevans for din virksomhed.

I ”Case Studies” kan du søge i værktøjerne baseret på, om du er interesseret i et case study, et værktøj eller et vurderingssystem. Disse lister kan filtreres yderligere ved at søge i søgefeltet i fx organisation.

I ”Regulations and Restrictions” finder du en liste over stoffer, som er begrænsede, og lovgivninger i diverse lande med links til de forskellige instanser.

Senest ændret: onsdag, 18. april 2018, 13:16