SINimilarity

http://sinimilarity.chemsec.org/

SINimilarity er et værktøj, der kan hjælpe dig med at finde ud af, om et kendt indholdsstof i dit produkt ligner et af stofferne på SIN-listen. Kemiske stoffer, der ligner hinanden strukturelt, men som ikke har præcist samme kemiske struktur, har ofte lignende kemiske egenskaber og derved ofte også lignende miljø- og sundhedsmæssige egenskaber.

SINimilarity er en engelsksproget database, der sammenligner et givent stofs kemiske struktur med strukturerne på alle stofferne på SIN-listen. At et stof ligner et andet stof på SIN-listen, betyder ikke nødvendigvis, at det bør substitueres, men det vil oftest være en god idé at undersøge det nærmere.

Hvordan bruger jeg SINimilarity?

Til søgning i SINimilarity kan du anvende det kemiske navn eller CAS-nummer for det stof, som du er interesseret i at slå op. Hvis dit stof har en struktur, der ligner et stof på SIN-listen, vil det blive vist sammen med et link til SIN-listens informationer om det lignende stof. Selve SIN-listen indeholder ikke forslag til substitutionskandidater, men henviser til cases i SUBSPORT’s Case Story-database, som beskriver substitutionseksempler.


Senest ændret: onsdag, 18. april 2018, 12:58