Emneoversigt

 • Kom godt i gang

  Under "Kom godt i gang" finder du redskaber, der kan hjælpe dig i en substitutionsproces. Sektionen er delt op i tre emner:

  • Beslutningstræ - guider dig gennem substitutionsprocessen trin for trin med forklaringer og links til relevante værktøjer 
  • Når du skal substitutere - beskriver forskellige substitutionsstrategier, fra substitution af en enkelt råvare til skift af materiale
  • Cirkulær økonomi - introducerer dig til forretningsmodeller, der kan bruges til at implementere cirkulær økonomi i en virksomhed

  • Beslutningstræ

   Dette værktøj er udviklet for at hjælpe dig, der overveje at foretage en substitutionsproces.

   Start med videoen, hvis det er første gang du bruger Beslutningstræet.

   Lektion: 1
  • Når du skal substituere


   Der er flere forskellige løsninger på substitution, og grundlæggende spænder mulighederne fra den simpleste form 1:1-substitution, hvor ét stof udskiftes med et andet, til mere krævende substitution, hvor de basale processer og/eller materialet/produktet erstattes af et andet, som opfylder samme krav til funktion. Og så er der alt derimellem, foruden reduktion frem for substitution!

   Her finder du en kort beskrivelse af strategierne for substitution, så du kan vælge, hvad din virksomhed kan og vil arbejde inden for, når I skal substituere. Som eksempler er der desuden links til beskrivelser af konkrete cases for hver af strategierne.


   Sider: 3
  • Cirkulær økonomi

   Hvordan kan cirkulær økonomi implementeres i din virksomhed? Her får du en kort introduktion til forskellige forretningsmodeller, der kan hjælpe dig og din virksomhed til at komme i gang med cirkulær økonomi.


   Under menuen "Inspiration" finder du eksempler på virksomheder, der har haft success med en cirkulær tilgang til deres forretning. Se mere på Forretningsmodeller - eksempler.

   Bøger: 2